Dit recept had ik gevonden via het internet maar de website weet ik niet meer.... Wat ik dus wil zeggen is dat ik het recept niet zelf heb bedacht. Dit recept maak ik echt al zeker een jaar en je kunt de cakejes paneren (hoeft niet mag wel). Als je ze wilt invriezen dan is het wel handig om ze eerst te paneren anders zijn ze te klef.
- Uien
- Knoflook (optioneel)
- Peper
- Zout naar smaak
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 grote blikken kikkererwten
- 2 eieren
- 3 halve paprika's
- 300 gram wortels
- Handjevol peterselie
- Meel (kikkererwtenmeel is nog beter!)
Yes, heb die hele peper gebruikt! Was eigenlijk niet te scherp want de hoeveelheid kikkererwten hefde het geheel weer op.
1. Fruit de gesnipperde paprikastukjes
2. Stamp de kikkererwten samen met de 2 eieren (met vel en al, don't worry die vel bevat vezels en uiteindelijk voel je die vellen niet in het eindresultaat)
3. Meng de gefruitte paprikastukjes, geraspte wortel, gemalen knoflook, peper en uien samen met de gestampte kikkererwten
4. Daarna doe je 6 a 7 eetlepels meel of kikkererwtenmeel erdoor heen. Dit doe je om de massa steviger te maken. Dit gedeelte van het recept is wel lastig want volgens mij doe ik meer dan 7 eetlepels. Beoordeel zelf je gewenste stevigheid van de mix.
5. De mix is klaar voor gebruik en hoort er zo uit te zien:
6. Maak er kleine gehaktballetjes van en druk ze plat (je kunt ze zo dik of plat maken als je wilt). Bak ze in een koekepan met 1 eetlepel olie. (don't worry je handen horen sticky te worden van de mix).
Et voila, lekker met chilisaus