Hartige kikkererwten cakejes

Deze cakejes zijn makkelijk voor te bereiden en kikkererwten zijn een echte powerfood! Kikkererwten bevatten onwijs veel calcium en proteïne en believe me your hair will love it! Daarnaast heeft kikkererwten zeer weinig cholesterol. Deze powerfood is dus niet alleen beauty/healthylicious, maar ook yummielicious! Klik op "Meer lezen" voor het recept.
Dit recept had ik gevonden via het internet maar de website weet ik niet meer.... Wat ik dus wil zeggen is dat ik het recept niet zelf heb bedacht. Dit recept maak ik echt al zeker een jaar en je kunt de cakejes paneren (hoeft niet mag wel). Als je ze wilt invriezen dan is het wel handig om ze eerst te paneren anders zijn ze te klef. 

Ingredienten:
Yes, heb die hele peper gebruikt! Was eigenlijk niet te scherp want de hoeveelheid kikkererwten hefde het geheel weer op.

1. Fruit de gesnipperde paprikastukjes 
2. Stamp de kikkererwten samen met de 2 eieren (met vel en al, don't worry die vel bevat vezels en uiteindelijk voel je die vellen niet in het eindresultaat)
3. Meng de gefruitte paprikastukjes, geraspte wortel, gemalen knoflook, peper en uien samen met de gestampte kikkererwten
4. Daarna doe je 6 a 7 eetlepels meel of kikkererwtenmeel erdoor heen. Dit doe je om de massa steviger te maken. Dit gedeelte van het recept is wel lastig want volgens mij doe ik meer dan 7 eetlepels. Beoordeel zelf je gewenste stevigheid van de mix. 
5. De mix is klaar voor gebruik en hoort er zo uit te zien:


6. Maak er kleine gehaktballetjes van en druk ze plat (je kunt ze zo dik of plat maken als je wilt). Bak ze in een koekepan met 1 eetlepel olie. (don't worry je handen horen sticky te worden van de mix).

Et voila, lekker met chilisaus

Labels: , , ,

Tasty Nilou's: Hartige kikkererwten cakejes

14 augustus 2011

Hartige kikkererwten cakejes

Deze cakejes zijn makkelijk voor te bereiden en kikkererwten zijn een echte powerfood! Kikkererwten bevatten onwijs veel calcium en proteïne en believe me your hair will love it! Daarnaast heeft kikkererwten zeer weinig cholesterol. Deze powerfood is dus niet alleen beauty/healthylicious, maar ook yummielicious! Klik op "Meer lezen" voor het recept.
Dit recept had ik gevonden via het internet maar de website weet ik niet meer.... Wat ik dus wil zeggen is dat ik het recept niet zelf heb bedacht. Dit recept maak ik echt al zeker een jaar en je kunt de cakejes paneren (hoeft niet mag wel). Als je ze wilt invriezen dan is het wel handig om ze eerst te paneren anders zijn ze te klef. 

Ingredienten:
  • Uien
  • Knoflook (optioneel)
  • Peper
  • Zout naar smaak
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2  grote blikken kikkererwten
  • 2 eieren
  • 3 halve paprika's
  • 300 gram wortels
  • Handjevol peterselie
  • Meel (kikkererwtenmeel is nog beter!)
Yes, heb die hele peper gebruikt! Was eigenlijk niet te scherp want de hoeveelheid kikkererwten hefde het geheel weer op.

1. Fruit de gesnipperde paprikastukjes 
2. Stamp de kikkererwten samen met de 2 eieren (met vel en al, don't worry die vel bevat vezels en uiteindelijk voel je die vellen niet in het eindresultaat)
3. Meng de gefruitte paprikastukjes, geraspte wortel, gemalen knoflook, peper en uien samen met de gestampte kikkererwten
4. Daarna doe je 6 a 7 eetlepels meel of kikkererwtenmeel erdoor heen. Dit doe je om de massa steviger te maken. Dit gedeelte van het recept is wel lastig want volgens mij doe ik meer dan 7 eetlepels. Beoordeel zelf je gewenste stevigheid van de mix. 
5. De mix is klaar voor gebruik en hoort er zo uit te zien:


6. Maak er kleine gehaktballetjes van en druk ze plat (je kunt ze zo dik of plat maken als je wilt). Bak ze in een koekepan met 1 eetlepel olie. (don't worry je handen horen sticky te worden van de mix).

Et voila, lekker met chilisaus

Labels: , , ,

4 reacties:

Op 14 augustus, 2011 , Anonymous Anoniem zei...

Hoi Nilou.
Dit lijkt me ook erg lekker.
Maar je spreekt bij de bereiding over geraspte wortel en die staat niet bij de ingrediënten lijst.
Hoeveel wortel moet erin?
Groetjes, Lau.

 
Op 14 augustus, 2011 , Blogger Unknown zei...

Hoi Lau,

Ahhh wist wel dat ik IETS was vergeten, zal het zo gelijk aanpassen. Ik heb iets van 300 gram wortels gebruikt, maar ook dit kun je aanpassen naar hoeveel je wilt :-)
Als je het hebt geprobeerd laat me weten of het is uitgepakt :-)

 
Op 14 augustus, 2011 , Blogger Unknown zei...

ik bedoel: hoe het is uitgepakt

 
Op 19 augustus, 2011 , Anonymous Saida zei...

Toen ik dit recept las, moest ik het maken. En het is erg goed gelukt!! Alleen heb ik er geen wortel in gedaan. Hoeveelheid meel is inderdaad lastig te bepalen, heb het meer op gevoel gedaan.
Erg lekker. Thnx Nilou :)

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage