Waarom het goed is om weinig suiker te gebruiken

De mensen die mij goed kennen weten dat ik weinig suiker eet, ga ik naar een restaurant ik eet geen toetje. Ik probeer zo weinig mogelijk suikers naar binnen te werken. Dit kan lijken alsof ik aan het dieeten ben, maar dat heb ik echt niet nodig. De reden waarom ik geen suiker wil is omdat normale voedsel, zoals aardappels, rijst, pasta al natuurlijke suikers bevatten. Alle extra suikers (geraffineerd), in de vorm van koekjes, chocola, desserts zijn verwerkte suikers. Juist deze vorm van verwerkte suiker is zeer gevaarlijk.

Wist je bijvoorbeeld dat als verwerkte suiker in de oven verwarmd wordt er dan giftige kankerverwekkende stoffen vrijkomen? Daarom wordt bijvoorbeeld de alternatief stevia gebruikt, want bij opwarming komt er geen giftige stoffen vrij. Bovendien bevat suiker geen enkele voedingswaarde, vitamines of mineralen. Het smaakt alleen lekker maar voor de rest is het gewoon hartstikke slecht voor je lichaam. Ik kan me best voorstellen dat door suiker veel mensen ziektes krijgen zoals obesitas. Daarbovenop komt ook nog eens het feit dat suiker zelfs een aanslag voor je huid is oneffenheden, meer rimpels, etc. Lees je op een verpakking van een product suiker, dan is deze suiker echt toegevoegde geraffineerde suiker en geen suiker van het product zelf. Ik heb dit stuk geschreven misschien wel ter verdediging voor mezelf (moet altijd maar mensen overtuigen dat ik NIET aan het dieeten ben)  maar vooral om duidelijk te maken dat suiker NIET gezond is. Suiker zit al in het alledaagse voedsel dat we eten, waarom zou je je lichaam vergiftigen? Ik vergelijk suiker dus met vergif! Je wilt toch dat jouw lichaam zo lang mogelijk mee gaat? Weet dus wat je eet. Voor meer achtergrondinformatie lees: suikers.

Labels:

Tasty Nilou's: Waarom het goed is om weinig suiker te gebruiken

08 juli 2011

Waarom het goed is om weinig suiker te gebruiken

De mensen die mij goed kennen weten dat ik weinig suiker eet, ga ik naar een restaurant ik eet geen toetje. Ik probeer zo weinig mogelijk suikers naar binnen te werken. Dit kan lijken alsof ik aan het dieeten ben, maar dat heb ik echt niet nodig. De reden waarom ik geen suiker wil is omdat normale voedsel, zoals aardappels, rijst, pasta al natuurlijke suikers bevatten. Alle extra suikers (geraffineerd), in de vorm van koekjes, chocola, desserts zijn verwerkte suikers. Juist deze vorm van verwerkte suiker is zeer gevaarlijk.

Wist je bijvoorbeeld dat als verwerkte suiker in de oven verwarmd wordt er dan giftige kankerverwekkende stoffen vrijkomen? Daarom wordt bijvoorbeeld de alternatief stevia gebruikt, want bij opwarming komt er geen giftige stoffen vrij. Bovendien bevat suiker geen enkele voedingswaarde, vitamines of mineralen. Het smaakt alleen lekker maar voor de rest is het gewoon hartstikke slecht voor je lichaam. Ik kan me best voorstellen dat door suiker veel mensen ziektes krijgen zoals obesitas. Daarbovenop komt ook nog eens het feit dat suiker zelfs een aanslag voor je huid is oneffenheden, meer rimpels, etc. Lees je op een verpakking van een product suiker, dan is deze suiker echt toegevoegde geraffineerde suiker en geen suiker van het product zelf. Ik heb dit stuk geschreven misschien wel ter verdediging voor mezelf (moet altijd maar mensen overtuigen dat ik NIET aan het dieeten ben)  maar vooral om duidelijk te maken dat suiker NIET gezond is. Suiker zit al in het alledaagse voedsel dat we eten, waarom zou je je lichaam vergiftigen? Ik vergelijk suiker dus met vergif! Je wilt toch dat jouw lichaam zo lang mogelijk mee gaat? Weet dus wat je eet. Voor meer achtergrondinformatie lees: suikers.

Labels:

2 reacties:

Op 08 juli, 2011 , Anonymous Camilla zei...

Ik denk alleen niet dat ik echt zonder kan! Ik gebruik soms honing ipv suiker.. is dat wel ok?

xxx Camilla

 
Op 09 juli, 2011 , Blogger Unknown zei...

Hey Camilla, honing is op zich wel goed het is natuurlijk maar bevat ook wel veel suikers, maar Inge van de Bakparade gebruikt ook vaak honing, je kunt ook agave nectar gebruiken. Zelf nooit gebruikt maar ik lees vaak dat mensen dat ook als vervanging van suiker gebruiken :)

Groetjes,
Nilou

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage