Pectine | Vegan | Halal | alternatief voor gelatine

In dit artikel leg ik uit wat het alternatief is voor dierlijke gelatine namelijk pectine. Of je nu veganistisch bent of moslim, als je iets in de supermarkt koopt dan let je extra op de ingredientenlijst. Desserts worden namelijk vaak gemaakt met gelei/gelatine/rundergelatine. Gelei wordt gemaakt van gemalen botten. Industrieel gezien is dit natuurlijk de manier om zo min mogelijk producten weg te gooien door deze door te verkopen. Maar voor de consument met specifieke wensen is gelei gemaakt van dierlijke botten een grote no no. Overigens ook als er alleen gelatine of geleermiddel wordt benoemd dan is dit dierlijke gelatine, het is dan alleen niet duidelijk om welk dier het gaat. 

In sommige kwark/pudding producten zie je in plaats van gelatine pectine staan. En als je dat ziet staan dan is dat alleen maar goed! Want pectine wordt gemaakt van niets minder (of meer) dan FRUIT. Pectine wordt voornamelijk gewonnen uit citrusfruit (bron).  Pectine wordt zelfs gebruikt als medicijn in de farmaceutische industrie. Pectine in medicijnvorm kan helpen bij de volgende gezondheidsklachten (bron):
Kort geleden toen ik in de Aldi was zag ik deze geleisuiker gemaakt dus van pectine:

                                                          Foto van http://www.mooiemoestuin.nl

Volgens de mooiemoestuin is deze geleisuiker alleen 1 a 2 keer in het jaar te koop en maakt het geen deel uit van de Aldi assortiment. Lijk het je leuk om zelf jam te maken? Bekijk dan de link van de mooiemuistuin.nl: Gelei maken en conserveren

Ben jij al op de hoogte van pectine? En let je hierop wanneer je boodschappen doet?

Bekijk ook: Agar agar vegetarische gelatine (gemaakt van zeewier)

Labels: ,

Tasty Nilou's: Pectine | Vegan | Halal | alternatief voor gelatine

07 juni 2013

Pectine | Vegan | Halal | alternatief voor gelatine

In dit artikel leg ik uit wat het alternatief is voor dierlijke gelatine namelijk pectine. Of je nu veganistisch bent of moslim, als je iets in de supermarkt koopt dan let je extra op de ingredientenlijst. Desserts worden namelijk vaak gemaakt met gelei/gelatine/rundergelatine. Gelei wordt gemaakt van gemalen botten. Industrieel gezien is dit natuurlijk de manier om zo min mogelijk producten weg te gooien door deze door te verkopen. Maar voor de consument met specifieke wensen is gelei gemaakt van dierlijke botten een grote no no. Overigens ook als er alleen gelatine of geleermiddel wordt benoemd dan is dit dierlijke gelatine, het is dan alleen niet duidelijk om welk dier het gaat. 

In sommige kwark/pudding producten zie je in plaats van gelatine pectine staan. En als je dat ziet staan dan is dat alleen maar goed! Want pectine wordt gemaakt van niets minder (of meer) dan FRUIT. Pectine wordt voornamelijk gewonnen uit citrusfruit (bron).  Pectine wordt zelfs gebruikt als medicijn in de farmaceutische industrie. Pectine in medicijnvorm kan helpen bij de volgende gezondheidsklachten (bron):
  • hoge cholesterol
  • ter voorkoming van darm -en prostaatkanker
  • maagzuur
  • mond of keelzweertje (wordt gesmeerd op de huid)
Kort geleden toen ik in de Aldi was zag ik deze geleisuiker gemaakt dus van pectine:

                                                          Foto van http://www.mooiemoestuin.nl

Volgens de mooiemoestuin is deze geleisuiker alleen 1 a 2 keer in het jaar te koop en maakt het geen deel uit van de Aldi assortiment. Lijk het je leuk om zelf jam te maken? Bekijk dan de link van de mooiemuistuin.nl: Gelei maken en conserveren

Ben jij al op de hoogte van pectine? En let je hierop wanneer je boodschappen doet?

Bekijk ook: Agar agar vegetarische gelatine (gemaakt van zeewier)

Labels: ,

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage