Ik begon vorige week vol met goede moed om lekker gezond te snacken met wortels. Uiteindelijk heb ik maar 8 wortels gegeten van de euh, 30? What to do met zoveel overgebleven wortels? Ik moest het gebruiken anders kon ik de wortels net zo goed weggooien. Dus ik googlen naar een recept voor een wortelcake, in Amerika is het gebruikelijk om carrotcake te maken en ik heb nooit een wortelcake gemaakt. Enfin, uiteindelijk dus een superduperrecept gevonden: een kruidige carrot coconut cake (vegan and fatfree!). De cake bevat dus geen eieren, boter, olie of melk. Dit recept is afkomstig uit de periode dat er depressie heerste, er was niet veel geld dus moest men met minder koken/bakken. Klik op "Meer lezen" om te zien hoe mijn wortelcake eruit ziet en mijn ervaringen tijdens de voorbereiding.
Dit superduperrecept is ook nog eens superduper makkelijk! De hoofdingrediënten van de cake bestaat uit geraspte wortels (duh, haha), geraspte kokosnoot, nootmuskaat, kaneel en gember. De geraspte wortels, geraspte kokos, suiker, water en vanille essence laat je koken in een pannetje voor 5 minuutjes, vervolgens laat je de prut overnacht intrekken (de eigenaar van het recept heeft het maar 1 uur laten intrekken en dat werkte prima). Juist omdat je de brei een nacht vantevoren maakt, is het recept de volgende dag veel korter. De volgende dag moet je namelijk de prut mixen met bloem (dat gemixed is met de specerijen). En hop de oven in voor een uur! Heel makkelijk, gezond en verantwoord!
De coconut cream cheese frosting van het recept heb ik niet gebruikt, want ik had geen cream cheese in huis. In plaats daarvan heb ik een hele simpele frosting (lees: glazuur) gemaakt met poedersuiker gemixed met melk (dat was trouwens mijn eerste keer dat ik de frosting maakte, het werd een beetje te waterig, volgende keer beter!). Voor het recept met de juiste hoeveelheden ga naar: coconut cake (vegan and fatfree!) Onderstaande plaatje laat de foto zien van het originele recept en mijn versie van het recept:
Mijn versie is duidelijk lichter van kleur volgende keer wat meer kaneel erbij doen
Labels: recept review, recept sharing, vegetarisch