Wie gebruikt de zondagochtend om een uitgebreide ontbijt klaar te maken? Of wordt de zondagochtend gebruikt om lekker lang uit te slapen? Ik denk het laatste. Wat is dan een mooier oplossing voor op de luie zondag om het ontbijt kant en klaar in je koelkast te hebben dat alleen nog afgebakken moet worden in de oven? Een ontbijt dat bijna chefwaardig is en in een handomdraai klaar is? Dit recept voor 'French Toast' (in het Nederlands wentelteefjes) is onwijs makkelijk. We weten allemaal hoe irritant het is om wentelteefjes stuk voor stuk te bakken in de koekenpan, maar met dit recept pleur je alles in 1 grote ovenschaal, een nachtje of 30 minuten intrekken en hup de oven in. De wentelteefjes smaken naar custard/pudding.
Even snel uitleggen hoe het recept in elkaar zit:
1. Boter laten smelten in de magnetron
2. Suiker toevoegen aan de boter
3. Mengsel van gesmolten boter en suiker op de bodem van de ovenschaal uitsmeren
4. Plaats wit brood bovenop de mengsel zodat de gehele ovenschaal is bedekt
5. Vervolgens de eieren + melk + vanille essence mixen
6. De helft van de eimengsel over het brood gieten
7. Nog een laag brood plaatsen en gebruik de rest van de eimengsel erover heen
*Altijd wit brood gebruiken. Mijn moeder gebruikte altijd brood dat niet meer zo heel vers meer was om wentelteefjes te maken. Ik heb vers brood gebruikt.
EDIT 19/11/2012: de suiker boter mengsel is naar mijn mening veels te zoet. Volgende keer alleen gesmolten boter (misschien in plaats van suiker wat kaneel?) en suiker in de eimengsel doen.
Verder heb ik plakjes aardbeien tussen de 2 lagen geplaatst. Het recept geeft aan om op 176 graden af te bakken voor 45 minuten, maar ik had het op 200 graden gedaan voor 20 minuten. Ik denk dat hierdoor de bovenkant iets krokant is geworden, wat op zich helemaal niet erg is want de bedoeling is om de wentelteefjes om te draaien, waardoor de stroperige mengsel van boter en suiker bovenop komt te zitten.
Het eindresultaat, maar dan wel al omgekeerd
This tastes damn delicious!
Voor de exacte hoeveelheden zie het origineel recept:
Labels: recept review, recept sharing