Hygiëne in de keuken

Hoe zorg jij ervoor dat je sponzen en doeken in de keuken bacterievrij zijn? De keuken is een broedplek voor bacteriën zoals de E-colie bacterie (rauw vlees en rauwe ei). Volgens onderzoek is zelfs deze bacterie makkelijk te doden en je hebt er niet eens een schoonmaakmiddel voor nodig. Je hebt alleen je magnetron nodig! Volgens een studie is gebleken dat wanneer sponzen en schoonmaakdoeken 2 minuten lang in de magnetron opgewarmd worden, 99% van de bacteriën worden gedood. Let wel op de volgende zaken:

Handig of niet?

Labels: ,

Tasty Nilou's: Hygiëne in de keuken

05 december 2011

Hygiëne in de keuken

Hoe zorg jij ervoor dat je sponzen en doeken in de keuken bacterievrij zijn? De keuken is een broedplek voor bacteriën zoals de E-colie bacterie (rauw vlees en rauwe ei). Volgens onderzoek is zelfs deze bacterie makkelijk te doden en je hebt er niet eens een schoonmaakmiddel voor nodig. Je hebt alleen je magnetron nodig! Volgens een studie is gebleken dat wanneer sponzen en schoonmaakdoeken 2 minuten lang in de magnetron opgewarmd worden, 99% van de bacteriën worden gedood. Let wel op de volgende zaken:

  • sponzen mogen geen metaal bevatten (dit is heel gevaarlijk in de magnetron)
  • de sponzen en doeken moeten nat zijn (droog is namelijk gevaarlijk in de magnetron)
  • uit de magnetron, rustig laten afkoelen en niet gelijk gebruiken (let op erg heet als je het uit de magnetron haalt)
Handig of niet?

Labels: ,