Sorry ik had de verpakking al uitgepakt voordat ik de foto maakte!
Leg de croissant stukjes deeg op een bebloemde werkvloer
Smeer wat gesmolten boter, daarna strooi je een mengsel van suiker en kaneel over het croissantdeeg. Je kunt een lepel gebruiken alleen vind ik dat ik hierbij teveel suiker gebruik. Met het strooien heb je de hoeveelheid suiker zelf in hand.
Vervolgens in kleine stukjes kaneelrolletjes snijden. Let wel de uiteinde van de croissant zijn niet zo gevuld als het middenstuk. Die stukjes hebben dan wel minder suiker en meer deeg.
Laatste stap de kaneelrolletjes in de oven doen op 190 graden celsius en bakken voor max. 10 minuten, et voila! Super easy kaneelrolletjes.
Ik had er ook voor gekozen om jam als vulling te gebruiken:
Je kunt zelfs saucijzenbroodjes met croissantdeeg maken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het deeg is namelijk superzacht en luchtig. Ik denk dat ik mijn beste vriend heb gevonden! Overigens voel ik me wel verplicht om te zeggen dat 1 croissantdeeg 10 gram vet bevat. Vandaar dat ik nog geen afscheid kan nemen van de 90 minutes cinnamonrolls recept
Wat vind jij van croissantdeeg?