Uiteraard eerst de hapjes:
Vriendin heeft de bara en bakkeljauw pasteitjes gekocht bij een braderie op de dag zelf.
Wij houden niet van alle bara's, maar bara dat bereid is met gele linzen en spinazie EN met zo een broodstructuur is 2 die for! Super Jummie helemaal met sambal en aardappelchutney. De bakkeljauwpastei was ook lekker, maar er had wel wat selderij/peterselie in gemogen. Bakkeljauw is gedroogd vis dat is gewassen, gepluisd en opgebakken in tomatensaus en kruiden.
De ananas-mango cake besloten we maar als laatste op te eten (we zaten al best vol met de hapjes en we moesten nog het hoofdgerecht op! Namelijk de saotosoep.) Het recept voor de upside down pineapple cake is van Nigella Lawson. Dit is de 2e keer dat ik deze super easy recept heb gemaakt met succes! Zie: upside down pineapple cake
Binnenkant van het appelpakketje (appels, rozijnen, bakkersroom en een scheutje rozenwater). De loempia roomkaas (rechter afbeelding) was opgewarmd lekker, MAAR ook koud is die heerlijk! Ik wist niet dat je loempiadeeg in de oven kon bakken. Kennelijk is dit een Turks recept waarbij je de loempiavellen eerst in ei en yoghurt dompelt, very clever & e.a.s.y....
Het hoofdgerecht. Hierin zit: gepluisde kip, tauge, chips, ei, gebakken uitjes en selderij. De bouillon wordt gemaakt van laos, citroengras, piment, salamblad en groentebouillonblokjes van Maggi. Het recept v/d website Osopatu gebruik ik elke keer wanneer ik saotosoep maak en het is iedere keer weer een hit! Recept link: Javaanse saotosoep
editie wegens AH 125-jarige bestaan :D