Even snel uitleggen hoe het recept in elkaar zit:
1. Boter laten smelten in de magnetron
2. Suiker toevoegen aan de boter
3. Mengsel van gesmolten boter en suiker op de bodem van de ovenschaal uitsmeren
4. Plaats wit brood bovenop de mengsel zodat de gehele ovenschaal is bedekt
5. Vervolgens de eieren + melk + vanille essence mixen
6. De helft van de eimengsel over het brood gieten
7. Nog een laag brood plaatsen en gebruik de rest van de eimengsel erover heen
*Altijd wit brood gebruiken. Mijn moeder gebruikte altijd brood dat niet meer zo heel vers meer was om wentelteefjes te maken. Ik heb vers brood gebruikt.
EDIT 19/11/2012: de suiker boter mengsel is naar mijn mening veels te zoet. Volgende keer alleen gesmolten boter (misschien in plaats van suiker wat kaneel?) en suiker in de eimengsel doen.
Verder heb ik plakjes aardbeien tussen de 2 lagen geplaatst. Het recept geeft aan om op 176 graden af te bakken voor 45 minuten, maar ik had het op 200 graden gedaan voor 20 minuten. Ik denk dat hierdoor de bovenkant iets krokant is geworden, wat op zich helemaal niet erg is want de bedoeling is om de wentelteefjes om te draaien, waardoor de stroperige mengsel van boter en suiker bovenop komt te zitten.
Het eindresultaat, maar dan wel al omgekeerd
This tastes damn delicious!
Voor de exacte hoeveelheden zie het origineel recept: