De hoofdingrediënten voor deze yoghurt olijfolie cake: suiker, meel, eieren, geraspte citroen, yoghurt en olijfolie. Hoe simpeler hoe beter want meestal heb je deze ingrediënten al in huis. Volgens het recept moest de cake voor 30-35 minuten in de oven, maar ik had het toch echt 10 minuten extra erin moeten laten.
In het recept stond dat je de bakpan moest beboteren vervolgens een stuk bakpapier knippen erin plaatsen en die weer beboteren. Hmmm HELL NO dat ik dat allemaal ging doen, ik besloot om de bakpan alleen te beboteren en dit was geen enkel probleem.
De geraspte citroen en yoghurt erdoor heen geeft deze cake een frisse smaak. De olijfolie maakt de cake 'supermoist', maar ook weer niet te vettig (zoals je dat zou verwachten).
Ik was 9 uur s'avonds begonnen met het recept en rond kwart over 10 was de cake klaar. Gelijk 2 warme stukken naar binnen gewerkt: net uit de oven, nothing can beat that!
Hier is de link naar het recept dat ik heb gebruikt French Yogurt and Olive Oil Cake van de website Brooklyn Galley
Happy Baking!